znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

30. ročník memoriálu RNDr. Rudolfa Plajnera 18. 5. 2019

V sobotu 18. 5. 2019 jsme se zúčastnili 30. ročníku memoriálu RNDr. Rudolfa Plajnera. Jedná se o procházku po Hostýnských vrších trasou, kterou Táta Plajner sám často chodíval.

Kolem tři čtvrtě na osm jsme nastoupili v Kroměříži na vlak, který nás odvezl do Bystřice pod Hostýnem. Tam jsme přestoupili na autobus a tím jsme se svezli až na Tesák. Na Tesáku každý obdržel placku s logem letošního memoriálu, vedoucí oddílů dostali pokyny a pak jsme se už vydali na cestu. Během cesty jsme plnili zadané úkoly.
Prvním úkolem, který jsme splnili byl Land art. A co si pod tímto názvem představit? Jednoduše jsme měli vytvořit umělecké dílo z přírodnin, které jsme našli povalovat se na zemi. My jsme si všimli vyvráceného stromu a z díry, jež strom udělal, jsme udělali celkem pěkný bunkr pro trpaslíky. Přestávku na svačinu jsme si udělali na Klapinově, kde jsme také splnili další úkol. Měli jsme si zapamatovat několik věcí, které vedoucí rozložil opodál na reflexní vestu. Po přestávce jsme se vydali opět na cestu. Došli jsme až k vrchu Skalný. Tam jsme si dali poslední přestávku. Na vrcholku kopce jsme dostali za úkol namalovat co nejlepší mapu. Byl to náš poslední úkol. Jakmile jsme své mapy dokončili, sešli jsme opět z kopce na stezku a pokračovali jsme v naší cestě.
Na Hostýně jsme dostali asi půl hodiny rozchod, po kterém následoval společný nástup u pomníku Táty Plajnera. Poté, co jsme uctili jeho památku, vydali jsme se, jak jinak než pěšky, zpět do Bystřice p. H. Na místní vlakové nádraží jsme došli přesně ve chvíli, kdy dorazil autobus s Vlčaty. Chvíli jsme počkali a nejbližším vlakem jsme se vrátili zpět do Kroměříže.

Odkaz na fotogalerii: http://skauti.smskm.cz/fotogalerie/30-rocnik-memorialu-rndr-rudolfa-plajnera-18-5-2019