znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

Schůzky – Květen 2019

Je za námi měsíc květen a přišel tedy čas na zprávu o všem, co jsme zažili během všech oddílových schůzek v uplynulém měsíci.

 

 

 

Oddílová schůzka 6. 5. 2019
První květnovou oddílovou schůzku jsme strávili dosti netradičně. Oddílový vedoucí nám domluvil prohlídku kroměřížského protiatomového krytu. Měli jsme tedy jedinečnou příležitost navštívit tuto ne úplně známou technickou památku. Každého našeho člena něco v krytu zaujalo. Nachází se zde totiž velký počet provozuschopného původního vybavení a také sbírka již relativně starých předmětů různého druhu.
Pokud nevíte, kde se tento kryt nachází, je aktuálně pod dnešní knihovnou Kroměřížska. Není ale standardně dostupný a je třeba si prohlídku týden dopředu domluvit. Pokud byste někdy měli možnost se do krytu podívat, vřele doporučujeme.


Oddílová schůzka 13. 5. 2019
Druhou květnovou pondělní schůzku jsme zahájili modlitbou s příběhem. Dnešním programem bylo promítání dokumentárního filmu o české přírodě s názvem Planeta Česko. Nestihli jsme ho ale celý.


Oddílová schůzka 20. 5. 2019
Dnešní schůzka začala jako vždy modlitbou s příběhem na zamyšlení. Dnes nám Lišák četl příběh o šroubku na lodi. Po příběhu nám náš vedoucí oznámil podrobnosti o krajském kole Svojsíkova závodu. Družina Orlů pojede poměřit síly s ostatními družinami z kraje na Držkovou ve dnech 15. 6. 2019 – 16. 6. 2019. Dále nám bylo oznámeno, že na letošním táboře bude každý den vařit jedna trojice, ve které bude vždy jeden zástupce z každé družiny. Pak jsme dostali prostor na program v družinách. Družina Jestřábů si dnes přinesla dva drony. Šli tedy ven za klubovnu. Brzy se ale přesunuli do podkroví, aby jejich lety neovlivňovalo počasí. Orli dnes hráli v klubovně karetní hru Tůry Můry. Družina Kondorů si vzala míč a vedle klubovny si zahráli kopanou.


Oddílová schůzka 27. 5. 2019
I poslední květnová oddílovka byla zahájena modlitbou následovanou příběhem na zamyšlení. Dnešní příběh byl o bambusu a pánovi zahrady. Hned po příběhu začal program v družinách. Tedy mimo družinu Orlů, která v rámci přípravy na krajské kolo Svojsíkova závodu, cvičila stavbu stanu. Jestřábi šli i dnes do podkroví a cvičili ovládání dronů. I Kondoři zvolili program z minulé schůzky a zahráli si opět kopanou.