znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

Tábor 2021 – 7. a 8. den

Po týdnu stráveném s přáteli v přírodě jsme dorazili domů. Jak jsme na naší Facebookové stránce slíbili, posíláme fotky z posledních dvou dní a s nimi i krátké video.

Hlavní úkol na sedmý táborový den byl všem jasný. Sbalit se. To ovšem neznamenalo, že nemůžeme dělat i něco dalšího. A že jsme si ten poslední den užili. Na dopoledne jsme měli naplánovanou dost zajímavou aktivitu. Měli jsme zkusit vytvořit sádrový odlitek otisku zvířecí stopy nebo jiné části. To ovšem není časově úplně vytěžující. Pro spoustu kluků bylo mnohem zajímavější sledovat, jak se z kopce přímo vedle našeho tábořiště stahují kmeny stromů traktorem. Co jsme ale netušili bylo, že se do toho stahování zapojíme taky. Pro zpracování jsou totiž výhodné pouze dlouhé kmeny. Zbytky z těžby jako třímetrové kmeny a klestí jsme mohli stáhnout dolů a zpracovat. To bylo panečku něco. Uvázat kolem třímetrové klády provaz a v několika lidech ho stahovat dolů. Alespoň jsme měli ještě trochu dřeva na doplnění zásob.

V poledne na nás čekalo velké překvapení. Medvědova kuchyně se totiž rozhodla vytáhnout všechny své největší trumfy dnes. Jako hlavní chod se dnes podávaly hranolky se smaženým mletým masem. Všem tak chutnalo, že téměř nebyl čas na bavení se u jídla. A to jsme ještě teprve mohli hádat, co budeme mít na večeři. Odpoledne jsme dostali čas na sbalení se. Přeci jenom jsme si toho sbalili dost a nemůžeme to nechat na ráno těsně před odjezdem. Před závěrečným nástupem nás čekalo druhé dnešní překvapení našeho šéfkuchaře. Pro každého byl připraven výtečný špíz a dokonce bylo i na přidání. Ovšem byla by škoda se přecpat před posledním večerním překvapením. Na posledním nástupu tábora vždy náš oddílový vedoucí uděluje pamětní listy a zároveň i získané odborky a další splněné výzvy. Nemůžeme si odpustit zmínit nejpopulárnější výzvu, na letošním táboře se podařilo splnit Tři orlí pera dvěma klukům. Za to jim upřímně gratulujeme. Po svěšení vlajky už zbývalo jen poslední překvapení Medvědovy kuchyně. Večeři si totiž připravil každý sám na klacku u ohniště. Nevím už přesně, jak nám to vedoucí napsali do jídelníčku, ale připomínalo to trdelník a chutnalo to skvěle.

Osmý táborový den je dnem odjezdu. Po snídani bylo třeba vyklidit podsady a uklidit tábořiště. Když už bylo všechno připraveno na příjezd dodávky, mohli jsme si ještě dát společnou fotku a pak už jen napjatě čekat na odvoz bagáže. Po nakládce nás čekal ještě rychlý přesun do Držkové a odtamtud už to byla brnkačka. Autobusem do Zlína, pak vlakem do Kroměříže a tam si nás už vyzvedli rodiče.

Odkaz na fotky 7. táborového dne: http://skauti.smskm.cz/tabor-2021/sedmy-den-16-7-2021/

Odkaz na fotky 8. táborového dne: http://skauti.smskm.cz/tabor-2021/osmy-den-17-7-2021/