znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

Tábor 2021 – 5. a 6. den

Půlka tábora je za námi, ale stále ještě máme co dělat. Štípeme dřevo, vyrábíme si pamětní předměty a ve volném čase si samozřejmě hrajeme. A protože se chceme o naše zážitky podělit, alespoň posíláme krátkou zprávu a několik fotek.

Pátý táborový den nám počasí úplně nepřálo. Dopoledne lilo jak z konve, a tak nám nezbylo nic jiného, než se nějak zabavit pod střechou. Naštěstí jsme si sebou přibalili spoustu deskových a karetních her. O program tedy bylo postaráno. Hry přerušilo až volání medvědovy kuchyně. Po obědě jsme si vyrobili pamětní kožené náramky. Trochu nám to pletení zamotalo hlavu, ale nakonec se to všem podařilo. Odpoledne se už ale počasí umoudřilo a my jsme si mohli zahrát další novou hru.

Hra Kolíky je schovávaná, při které jeden hráč má za úkol bránit hromadu kolíků. Úkolem schovávajících je rozkopnout mu tyto kolíky a tím tak vysvobodí zapikané hráče. Hráči jsou zapikání tak, že je určený hráč uvidí a vysloví jejich jméno. Po chvíli už ale bylo jasné, že hra bude spíše připomínat soutěž, při které si má hledající hráč vzpomenout co nejdříve na jména všech ostatních hráčů. Kolíky totiž neběžel rozkopnout jeden, ale v jednu chvíli prakticky všichni. Hrou jsme naplnili téměř celé odpoledne.

Nemůžeme si ovšem jenom hrát, jsme přeci jen skauti. Je třeba taky něco napracovat. Kolem chaty ležela velká hromada dřeva, které bylo třeba naštípat a taky naskládat. Všechny ovšem příjemně překvapilo, že jsme tu zdánlivě nekonečnou hromadu stihli za hodinku celou zpracovat. Dokonce jsme stihli po sobě i uklidit. Noční hlídka měla alespoň dost odštěpků na přikládání do ohně. Když už bylo všechno dřevo uklizeno, začalo zase pršet. To by nebyl až takový problém, kdyby sprch-mistři nezatápěli pod kotlem. Holt dnes se nám ta sprcha nevydařila. Tak třeba zítra.

Šestý den naštěstí už nepršelo. Mohli jsme si tedy užít celý den naplno. Po snídani jsme si dali znovu hru Kolíky, kterou jsme si včera tak oblíbili. Před svačinou jsme stihli ještě několik her. Před obědem jsme si opět vyzkoušeli pod dohledem střílení ze vzduchových pistolí. Tentokrát jsme stříleli ze Slávií. A aby to nebylo tak jednoduché, stříleli jsme vestoje. Kdo neměl náladu na střílení, mohl si zahrát volejbal. Po výtečných boloňských špagetách a polední pauze. Jsme opět vyráběli. Tentokrát jsme pletli lapače snů, typický indiánský amulet. A aby nám tvoření šlo lépe od ruky, pracovali jsme ve dvojicích. Můžu říct, že se všem moc povedly.

Po večerním nástupu nás kromě teplé sprchy čekala ještě jedna aktivita. V plánu byla noční schovávaná. Měla jen tři malé háčky. Nesměli jsme používat svítilny, mohli jsme se schovávat prakticky jen na tábořišti a hledač byl bratr Medvěd. Původně jsme si mysleli, že budeme do pár minut hotoví. Netušili jsme ale, že máme mezi sebou tak vynalézavé kluky. Maskovací plachtě se tak asi neříká pro nic za nic. Najít i toho posledního trvalo Medvědovi přes hodinu. Být objevený mělo alespoň jednu malou výhodu, u ohniště bylo krásné teplo. Po schovávané jsme si ještě zahráli na policisty a pašeráky a pak už honem zalehnout do podsad.

Odkaz na fotky 5. táborového dne: http://skauti.smskm.cz/tabor-2021/paty-den-14-7-2021/

Odkaz na fotky 6. táborového dne: http://skauti.smskm.cz/tabor-2021/sesty-den-15-7-2021/