znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

Schůzky – Leden 2019, Kino 20. 1. 2019

Máme tu měsíc únor a jako obvykle vydáváme zprávu o tom, co jsme dělali v předchozím měsíci. V lednu proběhly tři oddílové schůzky a taky jsme si společně zašli do kina. Podrobnosti se dozvíte v tomto příspěvku.

 

 


Oddílová schůzka 14. 1. 2019
První oddílovou schůzku v měsíci lednu jsme zahájili oznámením všech akcí, které nás do konce školního roku čekají. Výpis akcí naleznete níže. Zbytek schůzky dostaly družiny prostor na vlastní program. Kondoři váleli sudy v sudu. Jestřábi nejdříve létali s dronem. Pak se ale přidali k Orlům a společně si zahráli fotbal.

Přehled aktivit do konce školního roku: 

  • 20. 1. 2019: Kino
  • Březen, termín bude upřesněn: Brigáda v Rackové
  • 23. 3. 2019: Návštěva úpravny vody
  • 13. 4. 2019: Svojsíkův závod
  • Duben, termín bude upřesněn: Pouť na Svatý kopeček v Olomouci
  • 18. 5. 2019: Memoriál RNDr. Rudolfa Plajnera
  • 13. 7. 2019 – 20. 7. 2019: Tábor


Kino 20. 1. 2019
Minulý rok nám to nějak nevyšlo, ale tento rok už konečně ano. Vydali jsme se společně s oddílem do kina Nadsklepí na premiéru očekávaného filmu Raubíř Ralf a internet. Není to sice nic o skautingu, ale podle ohlasů členů našeho oddílu jsme zvolili dobře. Můžeme tedy jedině doporučit.


Oddílová schůzka 21. 1. 2019
Hned na začátku schůzky po modlitbě nám Lišák, oddílový vedoucí, zopakoval další z bodů skautského zákona: ‚‚Skaut je zdvořilý.‘‘ Pak nám ukázal něco velmi speciálního. Přinesl vlajku původního 7. skautského oddílu. Vlajka je údajně z roku 1968. Vlajku nám věnoval dřívější vůdce 7. skautského oddílu. Pak jsme se přesunuli do podkroví, kde Lišák probral s každou družinou zvlášť Zdravovědu, nebo-li základy první pomoci (nepřímá masáž srdce, umělé dýchání a základní ošetření zranění). Pak jsme dostali volno a na chvíli si tak družiny mohli zahrát s NERFkama.


Oddílová schůzka 28. 1. 2019
Dnešní schůzka začala opět modlitbou, po které nám Lišák vyprávěl o králi Herodovi, kterého známe z příběhu o narození Ježíška. Dozvěděli jsme se spoustu o tom, jak moc byl krutý a že nikdo v jeho okolí si nemohl být jistý ani vlastním životem. Před tím, než jsme dostali prostor na program v družinách, zašel za každou družinou pověřený člen oddílu, aby zjistil, kolik si toho družiny pamatují z minulé schůzky, konkrétně ze Zdravovědy. Po zkoušení šli Orli do podkroví, kde opět proti sobě bojovali s NERFkama. Jestřábi se vydali ven na plácek vedle klubovny, kde se pokoušeli postavit ze sněhu bunkr. A Kondoři šli také ve, ale tentokrát za klubovnu, kde využili příležitosti a snažili se rozdělat oheň. Nakonec se ale přidali k Jestřábům, se kterými hráli koulovanou.