znak_7_oddilu_dominik_savio_final

Rychlý kontakt

Zde nás najdete
Telefon: 775 660 409
E-mail: skauti.km(at)gmail.com

Pravidelné schůzky

Každé pondělí mimo prázdnin 15:45–17:15 hod.

Archivy
Poskytovatel dotace
logotyp_mesto_km

Schůzky – Duben 2019

Sice pozdě, ale přeci. Je tu zpráva o všem, co jsme zažili na pravidelných pondělních oddílových schůzkách v měsíci dubnu.

 

 

 

Oddílová schůzka 1. 4. 2019
První dubnová schůzka začala jako vždy modlitbou, po které následoval příběh na zamyšlení. Dnešní příběh byl o manželích, kteří se chtěli navzájem obdarovat, ale úplně jim to nevyšlo. Dále jsme zapřemýšleli nad tím, kdo je naším vzorem. A ve zbytku schůzky jsme všichni šli pomoci se zasypáním výkopu za klubovnou.


Oddílová schůzka 8. 4. 2019
Dnešní schůzku jsme zahájili jako obvykle modlitbou následované příběhem na zamyšlení. Dnes jsme si vyprávěli o modré růži. Dále jsme vyřešili všechny organizační záležitosti. Připomněli jsme si, že nás čeká okresní kolo Svojsíkova závodu. Řekli jsme si o pokroku v plnění podmínek pro získání výroční nášivky. Pak nám ještě oddílový vedoucí sdělil poděkování od Michala Plintoviče, zástupce střediskového vedoucího, za pomoc při zasypávání výkopu minulý týden. Dále jsme dostali volno na program v družinách. Družina Orlů si dnes zahrála vybíjenou a kopanou. K nim se později přidala i družina Kondorů. Jestřábi si tentokrát zabrali podkroví, kde zkoušeli parkur a slovní fotbal.

(Z této schůzky bohužel nemáme žádnou fotku.)


Oddílová schůzka 15. 4. 2019
Třetí dubnová oddílová schůzka začala, jak je to již zvykem, modlitbou následovanou příběhem na zamyšlení. Dnes jsme se zamýšleli nad osudem několika indiánů, kteří se vydali na pole, ale najednou je zastihla velká bouře. Dále jsme byli všichni pochváleni za výkon, který jsme předvedli na Svojsíkově závodu. Družina Orlů získala krásné druhé místo a tak postupují do kola krajského. Pak nám ještě vedoucí oznámil, že 18. 5. 2019 se zúčastníme memoriálu RNDr. Rudolfa Plajnera. Po těchto organizačních záležitostech jsme se přesunuli ven před klubovnu, kde na nás čekala společná hra. Hráči museli jeden po druhém doběhnout ze startovací čáry k misce s balónky, tam jeden vzít a s ním přiběhnout zpět na start. Tam každý svůj balónek nafouknul a pustil tam, aby dolétnul co nejdále. Občas ale balónek nečekaně prasknul a tak nezbývalo nic jiného, než si doběhnout pro jiný. Tato hra nás dokázala zabavit skoro na celý zbytek schůzky. V posledních patnácti minutách jsme dostali volno na program v družinách.


Oddílová schůzka 29. 4. 2019
I poslední oddílová schůzka v měsíci dubnu byla zahájena modlitbou následovanou příběhem na zamyšlení. Tentokrát jsme si vyprávěli o žebrákovi a jeho šatech. Tedy o rčení: „Šaty dělaj člověka.“ Dalším bodem programu byl oddílový závod na body, tedy 16 otázek na určité téma. Dnešním tématem byly katastrofy v České republice. Poté jsme dostali prostor na program v družinách. Družina Orlů hrála kvůli malé účasti karty. Jestřábi dnes hráli hru Hbité kuličky. Tato hra prověřila šikovnost rukou všech hráčů. Kondoři hráli venku vedle klubovny cvrnkanou se skleněnými kuličkami. Když je tato hra omrzela, vypůjčili si míč a zahráli si společně fotbal.